Ari Luusuasta lisää puhtia Taivalkosken hiihtorintamalle

Taivalkosken aktiivinen pöhinä lumilajien ympärillä on saanut taas uutta potkua. Metsä-Veikkojen uuden kiinnityksen – Ari Luusuan – myötä seuran hiihtovoimaan saatiin voimakas piristysruiske. Kansainvälisen tason hiihtäjän saaminen seuran riveihin tuo monta napsua lisää seuran viestivoimaan. Kansainvälisesti menestyneen hiihtäjän esikuvaroolilla on niin ikään valtava merkitys junioritoiminnassa.

Kokonaisuus vaikutti kiinnostavalle ja näyttää siltä, että alueella osataan hyödyntää oman roolin kautta syntyvää osaamisyhdistelmää”, pohdiskelee Ari.  Hiihtovoiman lisäksi Ari tuo Taivalkoskelle myös hiihdon ympärillä tapahtuvaan muuhun toimintaa merkittävää lisäarvoa. Ari toimii ensi talvena Hopeasompa finaalissa näkyvässä roolissa kisan isäntänä.

Rovaniemeläisen Ari Luusuan meriittilistalle on kertynyt menestystä sekä sprintterinä, että  maratonmatkojen hiihtäjänä Visma Ski Classics -sarjassa. Seurasiirron ohella Ari pääsee jatkamaan uraansa myös Visma Ski Classics -sarjassa uuden tiimin, Vltava Fund Ski Te­a­m, yk­kös­hiih­tä­jänä en­si kau­del­la. Asetelma on herkullinen sijoitustavoitteita ajatellen, koska ykköshiihtäjälle luodaan tiimin voimin mahdollisuudet kamppailla voitoista.

Tulevalla kaudella Arin panostukset kohdistuvatkin vahvasti Visma Ski Clasics -sarjan sijoituksiin, koska maastohiihdon puolella on välivuosi arvokisoista. Ari on treenaillut kesän kotimaan olosuhteissa. Myöhemmin syksyllä Ari suuntaa vielä Tsekkeihin tutustumaan uuteen Vltava Fund Ski Te­a­miin. Ensi- lumenladun aikaan Aria tullaan näkemään myös Taivalvaaralla.  ”Maastot ja olosuhteet sekä kesä- että syysharjoitteluun ovat Taivalvaaralla huippuhyvät. Ensilumenlatu kruunaa alueen vahvuudet”, toteaa Ari.

Myös Taivalkoskella on mahdollisuus päästä osalliskeksi maratonhiihtoelämyksestä. Kevään hankien aikaan huhtikuussa (12.4.) ohjelmassa on kansainvälinen Visma Ski Classic sarjan Challenger hiihtotapahtuma – 50 km perinteisen hiihtotavan maratonhiihto. Tapahtuma toimii hyvänä ponnahduslautana maratonhiihdosta kiinnostuneille. Ensin voi kokeilla lajia kotimaassa esim. vismaskiclassics.com ja sitten, jos homma puraisee kunnolla, voi seuraavaksi ottaa suunnaksi jonkun klassikkotapahtuman Keski-Euroopassa.

Hae arvokkaat vinkit 5. – 8.9. Ari Luusuan treenileiriltä

Maratonhiihtäjien tai maratonhiihdoista haaveilevien kannattaa olla kuitenkin hereillä jo nyt.  Syyskuussa Ari Luusua ja Vaara Sport järjestävät yhteistyössä ensimmäisen Ari Luusua Training Campin. Jatko-osiakin on taatusti luvassa, mutta tätä ensimmäistä leiriä ei kannata missata, mikäli haluaa päästä heti kauden alkumetreillä parhaimman osaamisen äärelle.

Leirit rakentuvat niin, että sinne voi tulla mukaan sekä kokeneemmat konkarit, että hiihtoharrastuksen alkutaipaleella olevat kuntoilijat. Tavoitteena on tarjota eri tasoisille hiihtäjille valmiudet maratonhiihtoon, – vaikkapa johonkin samaan tapahtumaan, jossa Ari Luusua tavoittelee sijoituksista podiumilla. Kaikille osallistuille laaditaan oma tason mukaiset treenihaasteet. Lisäksi leirillä käydään läpi asioita, joihin maratonhiihdossa pitää erityisesti panostaa – valmistautuminen, kehon huolto, välineet ja välinehuolto.