HOX! HOX! Vaara Sport 30+300 Training

Vaara Sportin treenikonsepti antaa nuorille hiihtäjille huippuvalmentajien opit kotiin viemisiksi

Hiihtovalmentaja Jarmo Riski on kehittänyt Vaara Sportille uuden Vaara Sport 30+300 Training -harjoittepalvelun. Se on suunnattu lumilajeja tavoitteellisesti harrastaville 13–15-vuotiaille urheilijanaluille. Konsepti sopii erityisesti nuorille, jotka haluavat oppia harjoittelun perustaitoja, mutta heillä ei ole omaa tai seuran valmentajaa harrastuksen tukena. Tarkoituksena on tarjota arjen tukea urheileville nuorille, heidän vanhemmilleen ja oman toimensa ohella toimiville valmentajille.

30 päivää harjoittelua leirillä, 300 kotona

Treenikonseptin nimi Vaara Sport 30/300 Training tulee siihen kuuluvan harjoittelun jakautumisesta yhteensä 30 päivän teemoitettuihin leireihin ja 300 päivän kotiharjoitteluun. Harjoitusleirit toteutetaan ammattivalmentajien ohjauksessa viiden päivän jaksoissa Vaara Sportissa Taivalkoskella. Valmennusjaksojen ytimessä on urheilijan ammatti- ja elämäntaitojen opettelu: harjoittelun oikea toteutus, päivärytmin suunnittelu, ruokailun ja unen merkitys sekä palautumisen seuranta. Harjoittelussa painotamme erityisesti yleis- ja lajitaitojen opettelua ja tavoitteellista, kehityshakuista päivittäisharjoittelua, Riski jatkaa.

Vastuuvalmentajina toimivat juniorivalmennuksen rautaiset osaajat Jarmo Lammi ja Ilkka Luttunen. Tuija Vinkan luotsaama Vaara Sport tarjoaa valmennukselle ihanteelliset olosuhteet, sillä se on urheilijan tarpeisiin konseptoitu täyden palvelun harjoittelukeskus. Lumilajien harjoittelumaastot löytyvät lähes ovelta ja Taivalvaaran maastonmuodot haastavat kovimmatkin urheilijat, mistä syystä Vaara Sportissa viihtyvät niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin urheilijat.

Digitaaliset ratkaisut kotiharjoittelun tukena

Vaara Sportin valmennusleireillä opitut tiedot ja taidot siirretään kotiharjoitteluun hyödyntämällä digitaalisia ratkaisuja, joten valmentajat pystyvät ketterästi seuraamaan urheilijoiden edistymistä kotona. Kotona toteutettava 300 päivän treeniohjelma sisältää harjoitussuunnitelman lisäksi treenitaitojen kehittymistä tukevia tietoiskuja, viikkokirjeitä ja mobiilisovelluksen kautta jaettavia ohjevideoita esimerkiksi liikkuvuus-, kehonhallinta-, lihaskunto-, voima-, taito- ja lajitekniikkaharjoitteluun.

Uusi Vaara Sport 30/300 Training -valmennuspalvelu otetaan käyttöön tänä vuonna 25 nuoren pilottiryhmällä. Ilmoittautuminen avautuu 25.3.

Tutustu tarkemmin uuteen valmennuspalveluun vaarasport.fi/training30300 >>