Ilkka Luttunen aloitti Vaara Sportin valmennuspäällikkönä

Ilkka Luttusen tie Viron ampumahiihtoliiton päävalmentajan roolista Taivalkoskelle on ollut positiivisten sattumien summa. Hän aloitti vuoden alussa Vaara Sportin valmennuspäällikkönä ja Taivalkosken Metsäveikkojen seurakehittäjänä. Lisäksi hänellä on oma valmennustiimi –  Ilkan Talli – jossa hän luotsaa kolmen virolaisen ampumahiihtäjän ja kolmen suomalaisen maastohiihtäjän uraa kohti kansainvälistä menestystä.

Onnellisten sattumien summa lähti kytemään Jarmo Riskin kautta. Jarmo oli talvella 2018 mukana kehittämässä Taivalvaaran Outdoor Resort konseptia ja tutustui samalla Vaara Sportin yrittäjään Tuija Vinkkaan. Jarmon vinkkaamana Ilkan tie vei Vaara Sportin hiihtoleirien valmentajaksi syksyllä 2018. Tekemisen ja tutustumisen myötä virisi kuvioita, jotka loivat lähtökodat pysyvämmän roolin rakentamiselle Taivalkoskella.

Päätös heittäytyä täysin uudenlaiseen rooliin vaati oman pohdinta-aikansa, mutta nyt voin aidosti todeta, että olen löytänyt haavetyön. Pääsen tekemään pilotoivaa seuratyötä toiminnan rakenteiden, rahoituksen ja valmennuksen äärellä. Suomessa hiihtoseurojen resurssit ja toimintamallit on vahvassa matalapaineessa, joten tällainen uudenlaista toimintakulttuuria rakentava rooli on erityisen inspiroivaa. Yhteistyökuvio Vaara Sportin kanssa puolestaan luo väylät rakentaa ja tuottaa uudenlaisia hiihtovalmennuksen palveluja laajemmille kohderyhmille sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Tällä tekemisen kombinaatiolla päästään aidosti luomaan Taivalkosken kunnalle elinvoimaa urheilulla.

Taivalkoskella on valmiina mahtavat lähtökohdat urheiluprofiloitumiseen – luontaiset maastoprofiilit, lumivarmuus  ja laadukkaasti tehdyt investoinnit olosuhteisiin. Näiden lisäksi alueella on vahvat perinteet lumilajeissa ja innostunut henkinen ilmapiiri, joka puskee eteenpäin uusia kehittämis- ja investointihankkeita. Näillä voimavaroilla on pienelläkin kylällä mahdollista ponnistaa urheilumenestyjien kasvualustaksi ja uudenlaiseksi Outdoor Sport Resortiksi.

Nyt kun homma pääsee kunnolla vauhtiin, kannatta seurailla Vaara Sportin uutisointia. Kesälle on tarjolla harjoitusleiripaketteja ja seuraavan kauden ensilumen leirit julkaistaan lähiaikoina. Lumi, jolla ensi kauden alussa hiihdetään alkaa valmistumaan Taivalvaaralla lähipäivinä. Taivalkoskella panostetaan nyt tosissaan hiihtovalmennukseen ja lumilajien kautta syntyvään matkailuun.