Kohti ensi vuoden Hopeasompa-kisoja

Peruttujen kisojen alla lanseerattu Vaara 30+300 Training -palveluun on nyt lisätty etävalmennuselementtejä, ollen tänä ajankohtana nyt toteutukseltaan monipuolisempi ja ajankohtaisempi, kuin koskaan. ”Nuoren urheilijan harjoittelu muuttuu meitä kaikkia koskevien suojelutoimien myötä väistämättä kovin yksinäiseksi, kun valmennusryhmissä harjoittelu ei ole mahdollista” toteaa valmennuskonseptin kehittänyt Jarmo Riski. Vaara 30+300 Training -ohjelmaan lisättiin etävalmennuksen osioita, jotta yhteys valmennusryhmään ja valmentajiin saadaan muodostumaan mahdollisimman tiiviiksi ja motivoivaksi.

Etävalmennus käynnistyy jo toukokuussa, vaikka leiriviikonloppujen toteutus siirtyy todennäköisesti eteenpäin. 300 päivän harjoitteluohjelma huipentuu Taivalkosken vuoden 2021 Hopeasompa-kisoihin. Ohjelmaan on sisällytetty säännöllisiä webinaarivalmennuksia. Näissä etätapaamisissa nuori urheilija saa omaan harjoitteluunsa konkreettista tukea ja inspiraatiota sekä valmentajalta että valmennusryhmältä.

Harjoitteluohjelma sisältää myös digitaalisen seurantatyökalun, joka antaa urheilijalle tukea ja turvaa harjoittelun systemaattisessa edistymisessä. Digtitaalisten ratkaisujen avulla myös ryhmävalmentajat pystyvät ketterästi seuraamaan urheilijoiden edistymistä. 300 päivän treeniohjelma sisältää harjoitussuunnitelman ja valmentajan etäseurannan lisäksi treenitaitojen kehittymistä tukevia tietoiskuja, viikkokirjeitä ja mobiilisovelluksen kautta jaettavia ohjevideoita esimerkiksi liikkuvuus-, kehonhallinta-, lihaskunto-, voima-, taito- ja lajitekniikkaharjoitteluun.