Taivalkoskella harjoitellaan maassa, vedessä ja ilmassa

Pieneksi paikkakunnaksi Taivalkoskella on todella monipuolinen liikuntapaikkatarjonta. Taivalkosken luonto itsessään tarjoaa upeat puiteet tavoitteelliseen urheiluun ja luontoliikuntaan. Tämän lisäksi kunta on panostanut paljon liikuntapikkojen monipuoliseen rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Taivalvaaralla on tarjolla huippuluokan suorituspaikkoja oli lajisi mäkihyppy, maasto-, freestyle- tai alppihiihto. Kaikki suorituspaikat ovat tiivissä kokonaisuudessa. Taivalvaaran ytimessä on uusi monitoimitalo, joka palvelee kilpailuiden ja leirin aikana. Sieltä löytyy n. 100 hengen kahvila-/kokoustila, tulospalvelu- ja selostamotilat, pukuhuoneet, suihkut, sauna ja voitelutilat. Onpa siellä myös pieni, kilpaurheilijoita silmällä pitäen varusteltu kuntosali.

Taivalkosken Melontakeskus tarjoaa palveluita niin koskimelojille, kuin rauhallisempia kokemuksia etsiville. Iijoen Taivalkoski on muokattu koskimelojia silmällä pitäen. Rauhallisempia kokemuksia etsiville lähistöltä löytyy hienoja retkimelontareittejä. Vuokraamme kalustoa, järjestämme kursseja ja tarvittaessa pidämme yksityistunteja ja ohjattuja retkiä.

Taivalvaaran frisbeegolfpuisto pitää sisällään kaksi rataa. Pro-rata on 18-väyläinen ja Ama-rata 9-väyläinen. Eli yhteensä pelattavaa riittää hulppeat 27 väylää. Molemmat radat ovat Taivalvaaran Hiihtokeskuksessa ja sijaitsevat lähekkäin. Alueelta löytyy paljon parkkipaikkoja, treenikori ja pituusheittoväylä.

Taivalvaaran Seikkailupuisto tarjoaa kiipeilyä ja köysiseikkailuja kaikille jalat irti maasta hamuaville. Taivalvaaran päälle, hyppyrimäkitorniin rakennetusta puistosta on lisäksi hulppeat näkymät Koillismaan kairoille.