Vaara Sport Dream Teamin urheilijaesittelyssä Jesse Ylimäki

Jesse Ylimäki

Ikä: 14 vuotta
Seura: Visa Ski Team Kemi
Valmentaja:  isä, Toni Ylimäki

Milloin sinusta tuli hiihtäjä?

Ensimmäisen kisan hiihdin kun olin 2-vuotias. Siitä lähtien osallistuin säännöllisesti karkkihiihtoihin. Visa Ski Team järjestää vuosittain karkkihiihdot ja karkkiolympialaiset.  Niistä hiihtoura oikeastaan lähti käyntiin. Ne oli aika innostavia, koska niissä kaikki osallistujat sai palkinnoksi karkkipussin. Kahdeksan vuotiaana tiesin, että minusta tulee oikeasti kilpahiihtäjä.

Onko perheessäsi muita hiihtäjiä?

Kaikki perheessä hiihtää. Kummatkin vanhemmat, Toni ja Hanna-Kaisa, ovat hiihtäneet kilpaa.  Myös 3- ja 9-vuotiaat veljet viihtyvät suksien päällä ja ovat jo hiihtäneet numerolapun kanssa.

Perinteinen vai vapaa?

Kumpaakin hiihdän, mutta eniten tykkään kisata vapaalla. Uskon, että siinä minulla on mahdollisuuksia kehittyä. Onhan oma kummisetäkin – Jussi Ylimäki – voittanut nuorten MM-kultaa vapaan hiihdossa v. 1999.

Sprintti vai distanssi?

Distanssi. Hopeasompa finaaleissa Taivalvaaralla hiihdetään vaativissa maastoissa. Tykkään, kun pääsee tykittämään kovaan maastoon. Maastot ovatkin jo entuudestaan tuttuja. Kisasin siellä viimetalvena pääsiäisenä Koillismaa-Tornionlaakso FIS-Cup kisoissa.

Paras saavutus hiihdossa?

Talvella 2018 Kuhmon Hopeasompa-finaalissa sijoitus 19.

Tulevan kauden päätavoite?

Sijoittuminen Hopeasompa-finaalissa top 15 joukkoon.  Tulevaisuutta ajatellen olen innostunut harjoittelemaan tavoitteellisesti ja tähyämään kohti menestystä.

Idoli?

Johannes Hösflot Klaebo

Parasta Vaara Sport Dream Teamissa?

Tiimistä saanut uusia kavereita eri puolilta Suomea. Aiemmin tiimiläisistä tuttuja olivat vain  Aapo Kurttila ja Johannes Paaso. Leireillä on kiva treenata porukalla ja parasta on, kun pääsee myös vähän kisaamaan keskenään. Jarmo Lammin valmennus on ollut hyvää ja siitä on saanut uusia ideoita treenaamiseen. Vaara Sportissa on ollut joka kerta tosi hyvää ruokaa.

Miten koulun ja urheilun yhdistäminen onnistuu?

Muuten ehtii hyvin tehdä kouluhommat ja treenaamisen, mutta silloin kun on paljon kokeita niin meinaa tulla kiire. Onneksi asutaan ihan ladun vieressä, niin ei mene aikaa siirtymisiin.

Mitä muuta ehdit harrastamaan kuin hiihtoa?

Kesällä lajivalikoimassa on myös juoksua ja jonkin verran tulee myös kisailtua juoksussa. Jos on muuten vain vapaa-aikaa, niin sitten kavereitten kanssa käydään heittelemässä frisbeetä tai pelataan pleikkarilla.