URHEILUTARJONTA

Hyppyrimäet

Tapio Räisäsen mäkikeskuksen viisi hyppyrimäkeä ovat varattavissa seuranne käyttöön. Mäkiä on kokoluokkaa HS-12, HS-24, HS-38, HS-52 ja HS-80. Kaksi pienintä mäkeä on muovitettu ja harjoittelu niissä onnistuu ympäri vuoden. Urheiluseura Taivalkosken Kuohun mäkijaosto ylläpitää ja kehittää mäkihyppy- ja yhdistetyn toimintaa Taivalkoskella.

Hiihtoladut

Vaaran välittömässä läheisyydessä on latuverkostoa vaikka millä mitalla. Valaistua latua on 6,5 kilometriä; tämän lisäksi pidempiä reittejä löytyy 10 km, 15 km ja 25 km. Taivalvaaralla on määrällisesti eniten FIS-homogoloituja latuja koko Suomessa. Ensilumenlatu pyritään avaamaan heti säiden sallittua alkutalvesta, useimmiten jo lokakuun puolivälissä. Taivalkoskella toimii hiihtoseura Taivalkosken Metsä-Veikot 85, joka toimii aktiivisesti hiihtotoiminnan kehittämiseksi.

12.4.2020 Taivalvaaralla hiihdetään Visma Ski Classics Challenger -osakilpailu. Siitä lisätietoja löytyy järjetäjän sivuilta: https://www.metsaveikot85.fi/fi/Visma+Ski+Classics.html

Kuva Co Pekka Väisänen @PohjoinenFantasia.

Rinteet ja kumpareet

Taivalvaaran hiihtokeskuksen laskettelurinteissä on yhteensä 7 rinnettä, 3 hissiä ja kaksi kumparemäkeä. Kumparemäet ovat varattavissa seuranne käyttöön. Varaukset hoituvat Vaara Sportin kautta.

Suunnistus

Suunnistajalle Vaara tarjoaa unelmamaastot ja 50 rastin verran haasteita.  Kiintorastiverkosto on juuri uusittu ja suunnistuskarttoja saat Vaara Sportista. Taivalkosken maastojen ihanteellisuudesta kertoo se, että alue toimii vuoden 2019 SM-kisojen näyttämönä.

Maastopyöräily

Maastopyöräily nostaa suosiotaan niin meillä kuin muualla. Vaaran Sportista pääset maastoon hujauksessa ja reittiverkosto ulottuu alueen kansallispuistomaisemiin asti. Hyödynnä monipuolisia reittejä tai tee oma seikkailu – mäet haastavat ja maisemat palkitsevat maastopyöräilijän takuuvarmasti. Tutustu alueen pyöräilyreitteihin etukäteen Jälki.fi -sivustolla sekä Metsähallituksen Retkikartta.fi -palvelussa .

Melonta

Kun kerran tulet koskikuntaan, mikset lähtisi virkistymään melonnan merkeissä. Taivalkosken melontakeskus on monipuolinen vesiurheilukeskus, jossa on mahdollista harrastaa kanoottipujottelua, freestylemelontaa, SUP-lautailua, opetella melonnan alkeita tai laskea riverboogielaudalla. Koski- ja retkimelontaan pääset omatoimisesti tai ohjatusti. Varaukset ja tiedustelut hoituvat kätevästi meidän kauttamme.

Polkujuoksu

Kimmoisat polut, mahtavat maisemat ja haastavat vaarat odottavat polkujuoksijaa Vaara Sportissa. Nappaa kartta meiltä mukaan ja lähde ottamaan polut haltuun omin jaloin. Voit myös tutustua alueen maastoihin etukäteen Metsähallituksen Retkikartta.fi -palvelussa.