Pohti SkiTeamilla vahva tuloskunto Taivalkoskella

Taivalkoskella maastohiihtokausi pamautettiin komeasti käyntiin. Tunnelma oli huojentunut ja innostunut. Suomen Cupin kisat toteutuivat  21.-22.11., vaikka sääolot ja pandemiatilanne aiheuttivat päänvaivaa, epävarmuutta, erikoisjärjestelyjä ja jännitystä. Taivalkoskella ollaan aina totuttu luottamaan luonnon tarjoamaan lumeen jo heti alkukaudesta, mutta tänä syksynä satoi vain vettä. Säilölumen avulla onnistuttiin kuitenkin loihtimaan Taivalvaaralle reilun kahden kilometrin laadukas kisalatu. Myöskään koko vuoden painostaneet pandemian rajoitustoimet eivät estäneet kisojen läpivientiä.

Taivalkoskelle suuntasi myös Pohti SkiTeamin rautainen joukkue. Joni Mäki oli jo Vuokatin Suomen Cupissa antanut positiivisen tulosvaroituksen sprintin voitolla ja SkiTeamin joukkue – Joel Ikonen, Heikki Korpela ja Joni Mäki – saavutti seuran historian ensimmäisen Suomen Cupin viestivoiton. Näin hiihtäjien kielellä kausi avattiin heti kahdella tolppalaukauksella. Koko tiimi odotti nälkäisenä otatusta Taivalvaaralla. Olihan tiimillä vielä melko tuoreessa muistissa tiimin ensimmäinen SM-viestimitali Taivalkosken SM-kisoista talvelta 2018.  Tiimin ykköstykin – Joni Mäen –  isä muisteli yhtä kaukaisempaakin Taivalkoskelle osunutta merkkipaalua Jonin hiihtouran alkuvaiheilta. Juniori-ikäinen hiihtäjän alku sain väkevää pontta uralleen Taivalkosken kevätkisojen voitosta ja liki miehen mittaisesta palkintopytystä.

Kisojen alla Pohti Ski Teamin manageri Kauko Tikkanen sai ilahduttavan yhteydenoton Vaara Sportin Tuija Vinkalta. Vaara Sportista oli vapautunut  majoituskapasiteettia yhdistetyn ja mäkihypyn SM-kisojen peruuntumisen myötä.  ”Oli todella positiivinen yllätys, että juuri me saimme peruutuspaikat, vaikka jonossa olisi varmaan ollut paljon väkeä”, Kauko hehkutti.  Tuija on aiemminkin hoitanut Pohti SkiTeamin majoitusasiat todella notkeasti SM-kisojen yhteydessä, mutta vasta nyt koko porukka pääsi nauttimaan Vaara Sportin palvelusta.  ”Oli kyllä kotoisa olo. Tuija ehti seurustelemaan töidensä lomassa ja toimi pirteänä hengen luojana. Ei tullut sellaista steriiliä hotellitunnelmaa. Koimme, että olimme vieraana ja meistä pidettiin hyvää huolta.”

Viikonloppu sujui kaiken kaikkiaan mahtipontisesti. Pohti SkiTeamistä viisi hiihtäjää selvitti sprintin karsinnasta tiensä jatkoon ja kaksi pääsi aina fiinaalin saakka. Myös sunnuntain 14 km:lla viisi hiihtäjää sijoittui 30 sakkiin ja kirkkaimpana kärkenä oli jälleen kerran Joni Mäki – kaksi tolppalaukausta toistamiseen. Joel Ikonen täydensi seuran menestystä sijoittuen sunnuntain kilpailussa hienosti kolmanneksi ja Juuso Haaralan sijoitus oli 10.  Komeita suorituksia nähtiin myös Heikki Korpelalta, Mikka Kinnuselta ja Iiro-Mikko Harjulta.

Pohti SkiTeamin tuttuja värejä saatetaan nähdä Taivalkoskella jatkossa myös muulloinkin, kuin kisoissa. ”Vaikuttaa siltä, että voisimme lähteä rakentamaan voimakkaampaa yhteistyötä Vaara Sportin kanssa ja suunnata Taivalkoskelle harjoitusleirille, etenkin syyskaudella” toteaa Kauko, mutta jatkaa, että edellytyksenä on toki varmuus ensilumenladusta. Taivalkoskelle toivotaankin hiihtoväen suunnalta tehoa lumen säilöntään, jotta Taivalvaaran komeisiin maastoihin päästäisiin hiihtämään jo lokakuussa.